De omgeving

 

Op loopafstand is er in het bos” het Indianendorp”, een speelweide met speeltoestellen en picknicktafels.

 

Ermelo, de Parel van de Veluwe, ligt aan de rand van de Veluwe, op steenworp afstand van het Veluwemeer “Strand Horst” ,

omzoomd door uitgestrekte bossen, glooiende heidegebieden en weidevelden, waar men naar hartelust kan recreëren, waar u zich het gehele jaar welkom voelt en altijd gebruik kunt maken van de uitstekende voorzieningen die Ermelo biedt.

 

Een lustoord voor rustzoekers.

 

De natuurgebieden rond Ermelo zijn dan ook voorzien van uitgestrekte ANWB fietspaden en vele wandelpaden. Ideaal voor iedereen die wil ontspannen in de vrije natuur. Avontuurlijk bovendien. Want hier kunt u de dieren nog in het wild zien. Reeën, herten, wilde zwijnen……
Op de Ermelose heide is een schaapskooi “de Schapedrift” met een bezoekerscentrum.

 

Ermelo is centraal gelegen, gemakkelijk vanuit geheel Nederland bereikbaar, gezien zijn geografische ligging. Ook ligt Ermelo bijzonder gunstig ten opzichte van toeristische centra (o.a. Harderwijk), uitgestrekte bossen (Veluwe) en watersport (Veluwemeer). Bezienswaardigheden zijn er te over.

Interessant in de regio zijn o.a. de Hoge Veluwe met het Rijksmuseum Kröller Müller in Otterlo en Paleis ´t Loo in Apldoorn. Ook zijn de Apenheul in Apeldoorn en het Dolfinarium in Harderwijk de moeite meer dan waard.

 

Het subtropisch zwembad “Calluna” vindt u op 3 km afstand van het park de Kriemelkuil, Dit zwemparadijs bevat o.a. een openluchtbad, zonneweide, whirlpool, bruisbad, peuterbad, glijbaan, sauna, zonnebanken etc.

 

Ook het Veluwemeer, met zijn mooie stranden, biedt veel mogelijkheden voor zwemmen, vissen, zeilen, surfen, zonnebaden etc.